Η LAMDA Estate Development επίσημος υποστηρικτής του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου Λιανικού Εμπορίου

ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

Δευτέρα, 14 Απριλίου 2003

Ο Όμιλος εταιρειών της LAMDA Development στηρίζει την ανάπτυξη του εγχώριου κλάδου λιανικού εμπορίου

Με ιδιαίτερη τιμή, η LAMDA Estate Development, θυγατρική του Ομίλου εταιρειών της LAMDA Development, συμμετέχει στο 1Ο Διεθνές Συνέδριο Λιανικού Εμπορίου ως επίσημος υποστηρικτής. Η εταιρεία συμβάλλει στην αναβάθμιση του εμπορικού κλάδου της χώρας μας με την ανάπτυξη δύο ιδιαίτερα σημαντικών εμπορικών κέντρων, το πρώτο στο Ολυμπιακό Χωριό Τύπου στο Μαρούσι και το δεύτερο στην Πυλαία Θεσσαλονίκης και επισφραγίζει το ενδιαφέρον της με τη συγκεκριμένη χορηγική πρωτοβουλία.

Το Συνέδριο «Λιανικό Εμπόριο: Μοχλός Οικονομικής Ανάπτυξης», το οποίο διοργανώθηκε από το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ), πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη και Παρασκευή, 10 και 11 Απριλίου 2003, στο Κτήμα Πεντελικόν. Οι εργασίες του Συνεδρίου αφορούσαν στον ελληνικό κλάδο του λιανικού εμπορίου στο πλαίσιο ενός διεθνούς περιβάλλοντος καθώς και στην ανάπτυξη του τομέα στη χώρα μας.

Ο κος Λευτέρης Τασούλας, Εμπορικός Διευθυντής της LAMDA Estate Development, απηύθυνε ομιλία με θέμα το ρόλο των εταιρειών real estate στην ανάπτυξη του εγχώριου κλάδου λιανικού εμπορίου, εστιάζοντας στη δραστηριότητα της LAMDA Estate Development καθώς και στα δύο πρότυπα εμπορικά έργα του Ολυμπιακού Χωριό Τύπου Αμαρουσίου και της Πυλαίας Θεσσαλονίκης.

Ο κος Τασούλας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η προσπάθεια δημιουργίας εμπορικών κέντρων ξεκίνησε στην Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του 1980 με τη δημιουργία των αστικών πολυώροφων κέντρων μόδας. Αυτό που παρατηρεί κάποιος είναι ότι οι προσπάθειες στέφθηκαν με αποτυχία. Ο σημαντικότερος λόγος, πέραν κάποιων αρνητικών συγκυριών σε συγκεκριμένες αναπτύξεις, ήταν και η έλλειψη γνώσεων σχετικά με τα χαρακτηριστικά μιας τέτοιας ανάπτυξης…Τι είναι απλά ένα εμπορικό κέντρο; Είναι ένας χώρος με όμορφο, άνετο, ασφαλές, κλιματιζόμενο περιβάλλον με δωρεάν parking το οποίο θα αποτελεί προορισμό για όλη την οικογένεια…. Όμιλος εταιρειών της LAMDA Development, μέσω της θυγατρικής LAMDA Estate Development, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, έμπειρα στελέχη, διεθνείς συνεργασίες και πίστη στο δυναμισμό της ελληνικής αγοράς αναπτύσσει τα δύο πρώτα, ολοκληρωμένα εμπορικά και ψυχαγωγικά κέντρα στην Ελλάδα. Πρόκειται για έργα πρωτοπόρα στο είδος τους που θα αποτελέσουν κόσμημα για τις δύο μεγαλύτερες ελληνικές πόλεις. Η εγχώρια αγορά λιανικής ζητά πλέον αυτό το νέο προϊόν και η LAMDA Development, αναγνωρίζοντας αυτή την ανάγκη, επενδύει πρώτη και το προσφέρει στην ελληνική αγορά. Εκτιμούμε ότι η χρονική στιγμή είναι πλέον κατάλληλη και ότι η κίνηση αυτή θα συνεισφέρει σημαντικά ώστε το λιανικό εμπόριο να ξεπεράσει τη σημερινή ύφεση και ο Έλληνας καταναλωτής να απολαύσει αυτό που χρόνια τώρα απολαμβάνουν οι καταναλωτές στις περισσότερες χώρες του κόσμου.»

Στο Συνέδριο συμμετείχαν τα μέλη του ΣΕΛΠΕ καθώς και σημαντικοί εκπρόσωποι της οικονομικής και πολιτικής ζωής, όπως ο Υπουργός κ. Α. Τσοχατζόπουλος, ο κος Ν. Βερνίκος, Πρόεδρος του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου, ο κος Α. Ταμβακάκης, Υποδιοικητής της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, ο κος Δ. Φουντουκάκος, Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, ο κος Ι. Σπανουδάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Οργανωτικής Επιτροπής ΑΘΗΝΑ 2004, ο Α. Μακρής, Πρόεδρος του ΣΕΛΠΕ, κ.α. Επίτιμος προσκεκλημένος και ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο πρώην Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας κ. John Major.

Προς τους Συντάκτες:

Για περαιτέρω πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε στη CIVITAS,
Πανδώρα Λυκούρη 210 6852400 (εσωτ.203), 210 6835 403